Jeta në qytet

 
 
Pamje nga qyteti i Ankonës

Pamje nga qyteti i Ankonës

 

 

 

Ankona, ofron kushte të shkëlqyera për studimin dhe kërkimin në një ambient stimulues dhe të rehatshëm.

 

Ajo gjendet përgjatë Adriatikut qendror dhe është një nga portet më të rëndësishme të Italisë.

 

Ajo është një qytet me interese artistike, qendra e saj historike është e pasur me monumente, dyqane elegante dhe vende tipike për të rinjtë.

 

Për turistët, ofron gjashtë kilometra plazhe me rërë të pastër. Jo shumë larg nga Ankona, ka disa qytete turistike përgjatë "Riviera del Conero", të cilave i janë dhënë çdo vit Flamuret Blu nga Fondacioni për Edukimin Mjedisor (FEE) në njohjen e standardeve të larta mjedisore dhe me cilësi të arritura.